Article

Find, Search, Reprint, Submit Articles For Free

Miért fontos a kárpit rendszeres tisztítása?


A háztartásokban a kárpitozott bútorok hatalmas igénybevételnek vannak kitéve a mindennapok során. Ezáltal könnyen megtapadnak a szövetben a különféle szennyezĹ‘dések, baktériumok, kórokozók és poratkák. A piszkos bútor, kanapé esztétikailag rendkívül csúnya látványt nyújt, rossz benyomást kelt a vendégeink számára, igénytelenséget sugároz, ráadásul az egészségre is meglehetĹ‘sen káros hatással van. Az asztmában és allergiában szenvedĹ‘ket is sokkal jobban irritálja, ezért gyakrabban jelentkeznek náluk a betegségükkel járó kellemetlen tünetek.

Tehát a kárpitozott bútorokat nem csak akkor érdemes felfrissíteni, ha folt keletkezik rajtuk, hanem a por miatt is rájuk fér a rendszeres tisztítás. A feladatot sokan saját maguk próbálják elvégezni, a folyamathoz vagy házi praktikákat alkalmaznak vagy valamilyen agyonreklámozott csodaszert. Az, hogy mi magunk próbáljuk meg eltüntetni a foltokat, egyáltalán nem bizonyul jó ötletnek, több szempontból sem. Egy kilöttyent vörösbor folt, vagy valamilyen étel által keletkezett zsírosabb szennyezĹ‘dés eltávolítása nem egyszerű, ráadásul a boltban vásárolt tisztítószerek az esetek többségében nem megfelelĹ‘ek, sĹ‘t még rosszabbak is. A művelet során elképzelhetĹ‘, hogy még jobban  beledörzsöljük a foltot a kárpitba és végül már csak az újrakárpitozás jöhet szóba, ami meglehetĹ‘sen költséges.

Mi lehet a legjobb megoldás a probléma elhárítására?

Amennyiben biztosra szeretnénk menni, a kárpittisztítást célszerű egy profi csapatra bízni. Találjunk egy megbízható ezzel foglalkozó céget, akiknek már bĹ‘ven van tapasztalat a hátuk mögött. Az efféle vállalkozások rendelkeznek minden olyan szükséges szerrel és eszközzel, amelyekkel újjá varázsolják a kárpitot.

Kivel végeztessük el?

A Netfuture kiváló kárpittisztítással foglalkozó vállalkozás, megbízhatóak és precízen végzik dolgukat. Budapesten és Pest megyében vállalnak munkákat. Hatalmas elĹ‘nyük, hogy még az antik bútorokhoz is értenek és nem ismernek lehetetlent. Nem használnak az egészségre káros tisztítószereket, vegyszermentes, bio tisztítást alkalmaznak, ahol a szénsav jótékony hatásának köszönhetĹ‘en varázsolják makulátlanná a kárpitozott felületeket. A bio tisztítószerek még az érzékenyebb bĹ‘rűek számára sem okoznak irritációt.

A folyamat során szén-dioxid buborékok milliói jutnak be mélyen a szövetbe és hozzák felszínre a szennyezĹ‘déseket. A munka körülbelül 4-6 órát vesz igénybe, de ez nagyban függ az anyag vastagságától, illetve az aktuális hĹ‘mérséklettĹ‘l. Még egy plusz impregnáló réteget is tesznek a felületekre, hogy a késĹ‘bbiekben még jobban védve legyenek a külsĹ‘ behatásoktól.

A megrendelĹ‘k garantáltan elégedettek lesznek a végeredménnyel, ha a Netfuture csapatát bízzák meg a kárpittisztítással, legyen szó bútorkárpitról, autókárpitról, szĹ‘nyegrĹ‘l, padlószĹ‘nyegrĹ‘l, matracokról, ágyakról vagy ágybetétekrĹ‘l.

Mikor válik okvetlen szükségessé a kárpittisztítás?

Ha a közeljövĹ‘ben tervbe van véve, hogy elköltözünk, akkor okvetlen éljünk a szolgáltatás lehetĹ‘ségével, hogy az új házba, ami frissen festett, ne vigyünk szennyezett, koszos bútorokat.

Kisgyermekes családoknál szintén nagyon fontos, hogy a kárpit, szĹ‘nyeg tiszta legyen, a kicsik könnyebben szednek össze légúti betegségeket, ha por van.

Továbbá orvosi rendelĹ‘k, szállodák és egyéb intézmények is rendszeresen végeztetnek kárpittisztítást, hiszen az említett helyszíneken jellemzĹ‘en nagyon sok ember fordul meg egyszerre.

A leírtakból megállapíthatjuk, hogy érdemes rendszeren élni a kárpittisztítás lehetĹ‘ségével, amit ne mi magunk próbáljunk meg megoldani, hanem bízzuk a feladatot kiváló, elhivatott szakemberekre.

 

Keywords

kárpittisztítás

Author's articles

Other articles