Article

Find, Search, Reprint, Submit Articles For Free

Napelem


Hogyan váltsunk kényelmesen napenergiára?

Sokan nem is gondolnák, de a környezettudatos energiatermelés területén a napelemrendszerek telepítése nagyban hozzájárulhat a fenntartható energiatermeléséhez és védi környezetünket. A kecskeméti székhelyű Bács-Zöldenergia Kft. közel 15 éve vállalja napelemrendszerek telepítését és azzal kapcsolatos teljes körű napelemes megoldások biztosítását lakossági ügyfelek, közintézmények és az ipar többi szereplĹ‘i részére. A cég nem csupán a tervezés területén veszi ki a részét a munkafolyamatból, de az engedélyeztetés folyamatába is oroszlán részt vállal. Így az ügyfelelnek szinte semmi tennnivalójuk nincs. A cég a kivitelezést teljes mértékben önerĹ‘bĹ‘l vállalja a hozzáértĹ‘, komoly szakmai múlttal rendelkezĹ‘ kollégák segítségével. Vállalja a kivitelezés során fellépĹ‘ azzal kapcsolatos minden munkafázis összeszervezését és segítik a zökkenĹ‘mentes telepítés lebonyolítását a piac minden szereplĹ‘je részére.

Egy komplett napelemes rendszer kiépítése több lépésbĹ‘l álló és nem is mindig egyszerűen kivitelezhetĹ‘ folyamat. Mondhatnánk azt is, hogy igen bonyolúlt eljárássorozatról beszélünk. A cég viszont minden egyes lépéshez megadja a kellĹ‘ támogatást és a maximális segítséget az ügyfelei részére és így kísérik végig Ĺ‘ket a teljes munkafolyamaton. A vállalat megalakulása óta hisz a környezettudatos és fenntartható megoldásokban. Ennek a célnak tökéletes záloga a megújuló energiaforrás a napenergia, amely hozzájárul a fenntartható jövĹ‘ biztosításához. A napjainkban rohamosan fejlĹ‘dĹ‘ modern technológiának köszönhetĹ‘en immáron nem csupán a szikrázó napsütésben vagyunk képesek energiatermelésre, hanem részlegesen napos idĹ‘járási körülmények között is tudnak a napelem modulok működni és megfelelĹ‘ hatásfokúak ahhoz, hogy a téli idĹ‘szakban is elegendĹ‘ áram termelésére legyenek képesek. Ez a megoldás vagy hosszú távú befektetés háztartások ezrei számára tesz elérhetĹ‘vé olcsó és kiszámítható energiát.

De mennyi is az annyi?

Ahhoz, hogy egy napelemes beruházás elérje célját, érdemes mindig úgy kalkulálni a napelemek darabszámával, hogy az a család számára a teljes villamosenergia felhasználást képes legyen lefedni, biztosítani.

Az a jó hírünk, hogy az ingatlan jelenleg ismert és a késĹ‘bbiekre tervezett áramfogyasztásával könnyen kiszámítható valójában mennyi napelemre van szükségünk a kívánt energiamennyiség eléréséhez. Egy egyszerű matematikai számítással mindez könnyen kiszámítható. A számítás alapjául a megelĹ‘zĹ‘ év összesített fogyasztása és az elektromos eszközök teljes fogyasztási kapacitásának függvényébĹ‘l már kikalkulálható is.

Itt érdemes még megemlíteni, hogy a panelek száma minden esetben függ a házhban, lakásban, illetve az ingatlanban lakók számától és az általuk igénybe vett energiamennyiségtĹ‘l is. Nagyon fontos a már meglévĹ‘ készülékekkel és azok energiafelhasználásával is kalkulálni. Továbbá a leendĹ‘ energiafelvevĹ‘ készülékek kalkulációjára is fel kell készülni. Ezek energiatakarékossága nagyban befolyásolja majd a tervezett napelemek számát! Függ még a ház méretétĹ‘l és annak földrajzi elhelyezkedésétĹ‘l.

Egy napelemrendszer várható teljesítménye a következĹ‘ egyszerű számítással gyorsan ki is számolható. Ha például egy családi ház áramfogyasztása egy hónapban 300 kWh (kilowatt óra), akkor az egy évben 300 kWh x 12 hónap, tehát 3600 kWh. Jelenleg egy 1 kWp (kilowatt peak) teljesítményű forgalomban kapható napelemes rendszer évente körülbelül 1200 kWh villamos energiát tud megtermelni. Ha a családi házunk éves fogyasztását elosztjuk ennek az ezred részével megkapjuk milyen rendszerre van szükségünk. Tehát 3600 / 1,2 = 3000. Így a példában szereplĹ‘ családi ház esetében 3kWp teljesítményű rendszerre van szükség, hogy a teljes fogyasztást tudjuk biztosítani. Mindez mekkora tetĹ‘felületet igényel? Érdemes tudni, hogy 1 kWp napelem rendszer felszereléséhez nagyjából 6-8 m2 tetĹ‘felület szükséges. Így számunkra szükséges 18-24 m2-t jelent.

Konkrét napelemes rendszereket és napelem árakat megtalál a következĹ‘ weboldalon: https://bze.hu/

Nézze meg egy napelemes rendszer telepítését a videón

Keywords

napelem , napelem árak

Author's articles

Other articles