Article

Find, Search, Reprint, Submit Articles For Free

TMS-NET Doppler verkeersteller


TMS-NET Doppler verkeersteller

Verkeerstellers zijn een absolute noodzaak gebleken naarmate de tijd verstreek. Een verkeerstelling is nodig om de hoeveelheid verkeer op wegen te meten om inkomend en uitgaand verkeer bij te houden, zodat infrastructuurbeheerders het verkeer kunnen plannen en beheren. Dit helpt in het bepalen van de noodzaak voor bijkomende rijstroken of nieuwe wegen. De verkeersmeting kan met behulp van permanente of tijdelijke automatische verkeerstellers gebeuren of met behulp van handmatige vrijwilligers die het verkeer tellen.

We worden, vooral in metrosteden, geconfronteerd met de dagelijkse kwestie van files en zwaar verkeer in ons dagelijks woon-werkverkeer. Verkeerstellingen en verkeerstellers helpen ons deze problemen tegen te gaan en onze infrastructuur te plannen. Als gevolg van een hoger besteedbaar inkomen en verbeterd levensstijl, zijn meer mensen eigenaar van een auto en dit leidt tot meer verkeer op de wegen. Tijdens dergelijke tijden is het belangrijk dat de autoriteiten de zwaar gebruikte routes controleren om, indien nodig, het verkeer om te leiden of meer wegen of viaducten aan te leggen.

De TMS-NET is een permanente verkeersteller op basis van radartechnologie die wordt gebruikt voor snelheidsmetingen, verkeerstellingen en classificatie op basis van de lengte van het voertuig. De Doppler sensor verzaemtl de verkeersgegevens en verzendt in real time de snelheid en lengte van elk voertuig naar een telstation. Deze teller heeft veel voordelen, het kan bijvoorbeeld geïnstalleerd worden op een brug of een portaal. Het kan gebruikt worden voor wegen met zowel enkele als meerdere rijstroken. De sensor wordt niet beïnvloed door kou, warmte, mist, omliggende vervuiling, variaties in licht, vochtigheid, enz. Het is discreet van aard, het verstoort dus het dagelijks verkeer tijdens de installatie niet en staat niet in direct contact met voorbijgaande voertuigen. Het wordt gemakkelijk bovengronds geïnstalleerd waardoor het niet intrusief is. De gegevens van de teller worden in realtime verzonden en worden onmiddellijk bijgewerkt in het meetstation of het telsysteem.

Het TMS-NET heeft in veel landen geleid tot de vervanging van inductieve lussen op nationale wegen en autosnelwegen. Het helpt ook met het meten van verkeer op op- en aftritten. Het biedt een alternatief voor inductieve lussen die opdringerig zijn en daarom zware bouw- en wegwerkzaamheden vereisen, wat betekent dat zwaar materieel, een grote team en het blokkeren van de weg die zich vertaalt in files en meer gevaar voor de werknemers. Grote, niet compacte en opdringerige verkeerstellers zijn nooit de beste optie voor soepel verkeersbeheer. We hebben een apparaat zoals de TMS-NET nodig om dagelijkse verkeersproblemen tegen te gaan en het verkeer beter te beheren.

Neem voor meer informatie over het TMS-NET contact op met Icoms Detections of bezoek https://icomsdetections.com/nl/project/tms-net-nl/

Trefwoord: Fietsdetectie bij verkeerslichten

Keywords

ITS Traffic Control , Intersection Management , Traffic Management

Author's articles

Other articles